Peugeot 205: 35 jaar 205 GTI

Vrijdag: We vertrekken

Op vrijdag 13 September in de vroege ochtend begonnen wij (3x 205 1.9 GTI en 1x 1.6 GTI en een Gentry) aan onze rit naar Sochaux. Nog net voor de grens in Limburg stonden we stil met een 205 GTI 1.9, een kapotte dynamo. Hoe nu verder? ANWB bellen? Met zoveel Peugeot 205 specialisten bij elkaar moeten we dit toch rap kunnen oplossen. Een slimme accu wissel en verder, op weg naar le Musée de L’Aventure Peugeot! Na de lunch in het Musee Peugeot, hebben we een rondleiding gekregen met de 205 GTI Club de France in de archieven van Peugeot, waar alle documentatie, foto en filmmateriaal en prototypes van diverse Peugeots te zien waren onder leiding van gids. Na afloop zijn we naar het hotel gegaan en hebben we lekker gegeten in een restaurant. Toen was de dag ten einde….

Zaterdag: Alsace tour en Museum diner

Op Zaterdag een super mooie rit gehad in de Alsace. Bij de inschrijving, konden we gelukkig onze familiale rit omzetten in een rij rit, die veel mooier en verder was. Bij het einde van de rit bij een lokale Peugeot dealer 2 T16’s bekeken en een 104 en 309 Turbo Cup. Na een lekker hapje en drankje, begonnen we aan de 140km lange terugreis naar het museum met een route volgens bolletje-pijltje. In de avond in het museum hadden we de prijsuitreiking, dankwoord en eten en drinken. Daarna tot diep in de avond kletsen in het museum met liefhebbers over details zoals banden, onderdelen, ventieldopjes en gele of witte verlichting bij een zomerse temperatuur!

Zondag: Meeting 35 jaar

Zondag morgen om 9u even een originele dynamo opgehaald bij onze leverancier, tevens vrienden van L’Aventure Peugeot. Om half tien even gemonteerd en we konden in ieder geval weer zonder problemen naar huis later op de dag. In de ochtend kwamen er ruim 400 GTI’s uit alle hoeken van Europa.

Na de lunch met 205 GTI Club de France, hebben we lekker rondgekeken en mocht ik meerijden in de Parade van ieder 205 GTI model 1 op rij met presentatie daarvan. Een van de hoogtepunten was de onthulling van een gerestaureerde 1.6 GTI uit 1985, van een dame die door scheiding zelf haar restauratie niet kon afmaken omdat haar partner de helft van de originele onderdelen in beslag had genomen! (Pijnlijk) Zij had deze bij L’aventure Peugeot achter gelaten om haar weer in originele staat terug te krijgen en op die dag werden zij herenigd met elkaar. Klein traantje gelaten..

Als afsluiting bij Kevin van L’aventure Peugeot alle bestelde onderdelen opgehaald en ingeladen. Deze favorieten onderdelen hebben wij weer mee naar huis genomen en liggen klaar om besteld te worden: pookknop zonder inlegplaatje: 240367, monogram peugeot leeuw grille: 781033 en de Monogram GTI: 8660A1

Speciaal voor de Peugeot 205 de onderdelen; alle sierlijsten voorscherm, en rubber klapraam

Na een probleemloze terugweg in onze mooie 205jes, lekker naar bed….. het was een super weekend!

Wil jij nou ook een keer mee rijden naar Musee Peugeot? laat het ons weten want we gaan met enige regelmaat onze voorraad ophalen.

https://www.facebook.com/AventurePeugeot/videos/2354005861505249/

Leave a Reply